divendres, 3 de desembre del 2010

Treballar i tenir temps

Deixeu-me que us recomani un llibre. És un llibre que segurament mai agafarieu si us el trobessiu per la biblioteca o en una llibreria. Personalment crec que te un títol molt desafortunat, que sembla més un anunci de vacances a Cancún que un assaig seriós. Però un cop us el comenceu hi trobareu moltes idees interessants, fetes des d'una prespeciva que segurament no és la que us ressona més, però que arriba a conclusions que són vàlides.
El llibre es diu:

The 4-hour work week
que traduït seria:
La setmana laboral de 4 hores

El llibre explica com transformar una vida de 40 hores laborals a una vida de només 4 hores laborals sense perdre rès pel camí.
La premisa principal és que el temps és valuós i que treballant tant estem malgastant la nostra vida tot esperant que algún dia tinguem prous diners per retirar-nos i tenir temps. El problema és que quan ens retirem potser ja no tindrem la energia de fer el que volem!
La primera part del llibre és interessant per aquells amb feines fixes que tenen ganes d'alliberar temps. La segona part està dirigida als qui volen ser emprenedors i començar la seva pròpia empresa.
Aviso que el llibre és molt americà i que te un estil que pot sobtar als més europeus. També te una prespectiva molt capitalista que pot no agradar. Si podeu passar per sobre d'això us trobareu amb idees bones, reflexions interessants i algunes aplicacións pràctiques.
Per cert, que jo no vaig fer els exercicis proposats!

I ja que estem en aquesta línea de pensament empresarial i de produccío aquí us deixo un enllaç amb una xerrada del TED on també parlen de productivitat. Algunes de les idees són semblants, agafeu el que més us agradi!

1 comentari:

JI ha dit...

Oriol! al fin te encuentro en la web. Disculpa el acoso. Los he estado llamando para escalar y no cae tu numero. Estan en Berkeley? escribeme cuando puedas a jivp40@gmail.com. Muy interesante tu articulo, por cierto.
adeu! Jose Ignacio