dijous, 29 de novembre del 2007

Zombis!

Estem passant per una zombie-mania. I pel que m'han dit no només aqui als USA. Sino ja m'explicareu aquesta pel.licula que esta de moda a BCN: REC.
Aqui a Seattle me'ls trobo a tot arreu: pel.licules, comics, llibres, etc. Fins i tot m'han explicat que la gent fa festes Zombie! Sembla que he descobert una subcultura força extensa.
Em sorprèn que aquest tema desperti tantes passions. Què és el que el fa tant atractiu?
Navegant una mica per la Wiki he trobat que la llegenda dels zombies probé directament del folclore Voodoo, on suposadament els fetillers poden transformar a qualsevol persona en esclau un no-mort sense ment. No us penseu que s'inventen rès de nou aquesta gent. Trobem referències als morts vivents en totes les cultures. Fins i tot en la llegenda de Gilgamesh (2700 BC) es fa parla d'exercits de morts que tornen a la terra per menjar-se els vius.
Però la versió moderna dels zombies, sorgeix d'una pelicula dels anys 60: La Nit dels Morts Vivents. Aquí neix el concepte dels zombies com una mena de malatia de s'exten: els mossegats per els zombies se'n transformen! El que van fer en aquesta peli.licula es barrejar els mites dels zombies estil Voodoo (no-vius descerebrats) amb els dels vampirs. Si barregem bé tenim un zombie a la moderna: no-viu descerebrat que mossega i et contamina.
Jo crec que el que desperta aquest interès i és justament aquest fet del contagi. D'alguna manera és una representació de les grans plagues. Els teus amics poden transformar-se en en enemics en qualsevol moment.... fins hi tot tu pots acabar sent un d'ells!
No se per quin set sous ara li ha agafat a tanta gent per fixar-s'hi. Potser es una moda transitoria, potser és una estrategia comercial, potser es que ben aviat sofrirem el seu atac i ens estem preparant!!!
Sigui com sigui us recomano una pel.licula de zombies que està molt bé: 28 dies després. És una versió moderna amb virus contagiosos i molts ensurts. El més curiós del cas és que el virus sorgeix a partir de l'odi i que trasnforma a la gent en monstres que ho odien tot i només desitgen destruir. Però és la resta de la gent molt millor?

3 comentaris:

XescoArechavala ha dit...

I casualitats de la vida (o no) aquest any es celebtra el 25 aniversari del famossíssim videpclib de Trhiller, del Michael jakson. Serà tot una moguda per redimir-lo?

Anònim ha dit...

Justament la setmana passada vaig anar a veure REC al cinema. Ostres tu; ja poden estar de moda les pelis de zombis ja... q si totes són com REC anem llestos! REC no ens va dir massa res a cap de les noies del grup q varem veure-la, val a dir però que els nois, els quals hi havien anat el dia anterior, van sortir encantats. En van predre el pél?? O és q en qüestió de gustos som la nit i el dia??

Anònim ha dit...

Sabies que el Català és la 2a llengua més emprada en els bloggs ?
Just després de l´anglès i per davant del castellà i el francès !!

Catalunya serà Bloggera, o no serà !

http://elmeuespai-x.blogspot.com/