dimarts, 18 de desembre del 2007

Twisted Land

Més d'una vegada m'he trobat en incomodes situacions amb americans per culpa de misunderstandings varis. I es que en aquest país ho tenen tot ben girat! Ja no parlo de coses senzilles com ara les milles, els peus, les polzades o els farenheits. Això està xupat! No, no, parlo de coses més profundes. De veritats escencials sobre les que es basen tot el nostre sistema de coneixement del món.

Posaré uns quants exemples:
Si algú us digues que els rojos arriben, que pensarieu? Segurament que un grup de comunistes venen de camí. Als USA, en canvi vol dir que els Republicans s'estan acostant. I parlant de Republicans, que jo sapiga a la peninsula els republicans eren d'esquerres i anti-clericals. Ben diferent dels que trobes aquí.
I més encara!
Últimament a espanya la paraula Democrata es la preferida dels PPros, grans enemics de les esquerres i a catalunya la democràcia cristianana no es ps famosa pels seus valors progressistes. En canvi a les ameriques els Democrates son el més semblant que tenen a una esquerra (molt de dretes pels nostres estandards, però es lo que n'hi ha xavals!). Es curiós, no? A per cert els Democrates son els blaus per aquí.
Fixeu-vos que si li diguessis a un roig que es lliberal rebries una pedrada. Això per igual als dos costats de l'Atlantic. Aquí, però, els rojos pensen que els estàs titllant de ser d'esquerres, en canvi a catalunya es pensarien que els hi dius capitalistes! I un llibertari? Aquest solia ser un sinònim d'anarquista, però als USA defineix als conservadors que aboguen per el capitalisme més salvatge... que no deixa de ser un anarquisme mal interpretat.
Tot plegat és un bon galimaties. Ja no se ni qui sóc jo? roig o blau, lliberal o llibertari, monarquic, republicà, demòcrata.... bés a saber! En fi sóc qui sóc i penso el que penso i els d'aqué estàn tots ben bojos!
El meu consell, doncs es que si vens als USA i vols insultar als pro-Bush els hi digueu "Sou una colla d'infectes republicans, rojos i llibertaris!!!!"

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quin embolic company! Entre rojos, blaus i algún taronja (el PP les passades eleccions anava de taronja) ja no sabem ni qui som. Però t'hi fixes que ho hem simplificat tot a colors? Si, davant del dubte fessim una lectura als programes electorals, potser no parlariem de colors sinó d'idees (si es que n'hi han). Però està clar que davant del dubte, a un Republica li dius de cabró en amunt i tant contents.
Apa company, ens fem una cervesa plegats ben aviat (Quin dia arribes?)
XESCO