dimecres, 27 de maig del 2009

Smith Rock

El cap de setmana passat va ser memorial day i vam tenir 3 dies de festa! Aquest és el dia per recordar el soldats americans caiguts tot defensant la 'llibertat'. També és el cap de setmana que inagura oficialment la temporada d'estiu: barbacoes i piscines.
Nosaltres vam aprofitar l'avinentesa per fer un petit road trip; 6 hores de cotxe ens van portar a east Oregon, terra de volcans. Allà hi ha una escola d'escalada molt famosa arreu: les Smith Rock. Són unes parets de roca rodejant un petit canyó amb un riu que fa meandres , tot plegat molt bucòlic.
Les parets són de calcari i conglomerat, a zones semblant a Siurana i altres més a Montserrat. Les vies piquen de grau: molts 5.13 i 5.14. Nosaltres ens conformàvem a escalar 5.9 i algun que altre 5.10b. Vam estar 3 dies escalant i jo he acabat amb agulletes als dits, (l'Anna no que és molt forta!) però ens ho hem passat super bé i hem descobert un lloc nou. He de dir, però que a Catalunya no tenim rès a envejar a nivell d'escalada a la resta del món i a més tot és més aprop!


View Larger Map