dilluns, 1 de juny del 2009

Chips al cervell

Ja fa un temps que se sap que un estimul electric pot induir el creixement de noves neurones. Ara s'ha pogut demostrar, per fi, que aquestes noves neurones són funcionals.

Aquesta primera frase us pot sonar a xino o pot no interessar-vos per rès. Però les conseqüencies que comporta si que us interesserant. Resulta que s'està posant de moda una tècnica en neurocirugia que consisteix en instalar electrodes al cervell de gent que pateix Parkinson, depressió o epilèpsia. Una mica rollo electro-shocks però més tecno-guay. Al mateix temps s'investiga amb ratolins l'efecte de induir el creixement neuronal amb electrodes instalats al cervell. L'efecte d'aquests elecrodes és bastant dramàtic, doblant la quantitat de nerones produïdes en ratilons joves i mutiplicant fins a 8 vegades el creixement en cas de ratolins vells.

Si ajuntem aquestes dues linies de recerca sembla clar que ben aviat es començarà a fer proves per instalar electrodes en pacients amb Alzeimer a fi d'estimular el creixement de neurones. Això no faria recuperar les memòries perdudes però permetria crear-ne de noves.

A mi personalment això em sona força punky. A part de lo invasiva que és la tècnica em fa por les possibles ramificacions. Potser en uns anys això d'instalar electrodes es transformarà en una tècnica comú per augmentar la capacitat cognitiva de la gent i un cop tinguem electrodes al cap no serà massa complicat començar a posar-nos xips sintonitzats a una radió que ens permetran accedir a internet amb les ones cerebrals... O potser ens programaran via satelit i al final ens transformaran a tots en una colla de cyborgs sense voluntat!!!

Està tot fatal

Si voleu més informació aneu a la pàgina de Nature

2 comentaris:

Anònim ha dit...

...a mi em sembla genial !

intal.lem el xip als nens fins als 5 anys, després retires el xip i apa, cap a cole a aprendre dades !!

M.

Anònim ha dit...

rollo electro-shocks però més tecno-guay

jaajaajajajajajajajajjaj

elisendatc