dimarts, 30 de juny del 2009

Camí de ronda pel Pacífic

Continuant amb la tònica excursionista que portem l'Anna i jo, aquest cap de setmana passat hem anat 3 dies a la península olímpica a fer el camí de ronda (coast trail) resseguint la costa del Pacífic.

El primer dia vam sortir de Seattle al migdia, vam agafar el ferri que ens deixà a la peninsula olímpica i vam conduïr cap a l'oest fins a La Push. Allà vam començar a caminar cap a la 3rd beach per un camí en mig del rain forest (o selva templada). Després vam resseguir la costa fins a Scott Creek, on vam acampar. El segon dia vam continuar per la costa, amb algun tram pel mig del bosc fins a Mosquito Creek, tot passant per platjes precioses. Finalment el 3er dia vam acabar el recorregut fent més platja, bosc i remuntat el riu Hoh fins a Oil city.

Aquesta costa és molt escarpada i vam haver de vorejar algun penyasegat per rutes forçades per les marres, on vam tenir que treure'ns els pantalons i portar la motxilla per sobre el cap,Altres trams només es podien fer edinsant-se al bosc, moltes vegades salvant el desnivell des de la platja amb cordes o escales penjades. Fins hi tot vam fer una mica de salvatges de la selva obrint camí en mig d'un sota bosc espessíssim !

Tot el tram que vam fer era per parc natural, per tant territori verge intocat pel humans occidentals. Les platjes estaven totes enmarcades per troncs arrastrats per corrents i marees, ja que en aquestes terres els boscos arriben fins a peu de mar. A diferència del mediterrani aquí les marees marquen el recorregut i vam tenir que senyir els nostres horaris per poder atravessar les platjes en marea baixa, tota una aventura.

I per acabar-ho d'arrodonir, de tornada vam parar a unes fons termals naturals en mig del bosc per fer un bon descans i recuperació. Tot plegat un fantàsctic cap de setmana i una bona alternativa a les barraques de Sant Cugat.